Logo RVC33 Reeuwijk RVC’33 voetbalde zondag in Reeuwijk tegen Teylingen uit Sassenheim. RVC kreeg in de eerste helft weliswaar via Wouter Sluijs de eerste treffer op het scorebord…

maar het had net zo goed andersom kunnen zijn. Dat Teylingen net voor rust koppend uit een vrije schop de stand weer gelijk trok, was zeker verdiend.

In de tweede helft bleef de strijd tussen RVC (nr. twee op de ranglijst) en het in de gevarenzone belande Teylingen boeiend. Beide ploegen schiepen zich volop kansen. De 64e minuut werd bepalend voor de wedstrijd. Trainer Vincent Stolwijk bracht Daan Zantinge binnen de lijnen en dat bleek een gouden greep. Koud in het veld kogelde Zantinge RVC snoeihard naar 2-1.

In blessuretijd leek Teylingen, en dat zou in het geheel niet onverdiend zijn geweest, de 2-2 te hebben gescoord. Echter door die treffer zette arbiter Ferreira alsnog een streep. Was het nu wel of geen strafbaar buitenspel? Volgens assistent-scheidsrechter V. d. Made wel en de scheidsrechter ging er in mee tot frustratie van heel Teylingen. En zo behield RVC de 2-1 voorsprong en deed daarmee goede zaken in het behoud van de tweede plek op de ranglijst.

Foto: Letty Blanken
Daan Zantinge glijdt de bal weg. Hij werd met een snoeihard schot de matchwinnaar voor RVC ’33: 2-1
14 rvc