Het wielerparcours in het wijkpark Molenvliet kent elk jaar wel wat modder, maar afgelopen zaterdag in de 27e Veldrit van Woerden was het erger dan het in jaren is geweest. Vrijwel alle deelnemers wisten na afloop te melden dat het een hele zware wedstrijd was geweest.

In de wedstrijd voor amateurs/sportklasse was al snel duidelijk dat het tussen Atse ten Brinke en Bart de Veer (vorig jaar resp. tweede en derde) zou gaan. Ze maakten er een mooi duel van dat Van de Veer pas in de voorlaatste ronde besliste.

Bij de nieuweling-jongens stonden maar liefst vijf leden van WTC Woerden aan het vertrek.. De overwinning was voor David Haverdings. Hij had dit cross-seizoen al negen keer gewonnen. Het was daarom geen verrassing dat hij ook nu de winnaar werd.

Bij de nieuweling-meisjes ging de zege naar Julia Kopecky. Het enige meisje van WTC Woerden, Emma Brouwer uit Jaarsveld, werd veertiende.

De wedstrijd voor masters 40+ is al vijf keer gewonnen door WTC Woerden-lid Micha de Vries, maar hij moest dit keer zijn meerdere erkennen in Freek de Jong.

De dag werd afgesloten met de burgerronde voor recreatieve fietsers. De winnaars waren de Woerdenaren Emiel Borsboom bij de mountainbikers en Rory Appeldoorn bij de veldrijders.

Foto’s: Anno Visser