Logo Zwem en Polo Club Woerden Zo’n eenvoudige avond als twee weken geleden tegen Triton werd het afgelopen zaterdag thuis tegen Aquarijn niet. Met twee jeugdspelers in de gelederen…

en de winst van de werd een plan van aanpak afgesproken. Maar na het startsignaal kon dit plan bij het afval, want waar de tegenstander vol energie en gretigheid uit de startblokken stoof, bleef ZPC Woerden maar laf en mat. De eerste periode werd nog wel met een 1-2 achterstand afgesloten, maar in de tweede periode liep de tegenstander weg tot 1-5. Pas na een uitsluiting kon ZPC Woerden iets terug doen. Na de vier minuten man-meer stond halverwege de stand weer 5-5 op het bord.

Aquarijn was niet voornemens om zonder punten uit Woerden weg te gaan en dit resulteerde in een gelijk opgaande wedstrijd. Doelpunten in dit blok waren voor Vincent van Eenige en Bèr van der Wijden. Pas halverwege de laatste periode schoot Bèr van der Wijden de Woerdense ploeg eindelijk op een 8-7 voorsprong.

In de slotseconden wist Aquarijn te profiteren van een uitsluiting aan Woerdense zijde en kon met nog 8 seconden te spelen de gelijkmaker scoren. In het slotoffensief probeerden de mannen van Woerden nog iets te forceren, maar niets mocht meer baten, het bleef 8-8.

Foto’s: Anno Visser