Logo Hardlopen Afgelopen zaterdag vond 26e veldrit van Woerden plaats in het wijkpark Molenvliet. De inmiddels tot traditie uitgegroeid wielerevenement werd alweer voor de 26e

keer georganiseerd door de Wieler- en Tourclub Woerden (WTC)

In de dagen naar de aanloop van het wielerspektakel had het veel geregend. Daardoor was er veel modder op het parcours Daar hadden met name de renners in de eerste wedstrijd veel last van. Er stond ook een stevige wind en dat had een drogende werking. Later op de dag kwamen de fietsen daardoor minder beslijkt uit de strijd.

Bij de wedstrijd voor amateurs en sportklasse had Nederlands kampioen Yannick Runhart al snel de leiding en stond die ook niet meer af. Atse ten Brinke deed er tien seconden langer over en werd tweede.

Bij de nieuwelingen was Tibor Del Grosso uit Eelde de grote favoriet. Jammer voor hem liep kort na de start zijn ketting eraf en zat hij meteen op achterstand. Na een knappe inhaalrace wist hij uiteindelijk toch nog tweede te worden met slechts vijf seconden achterstand op winnaar Joost Brinkman uit Noordlaren.

In de wedstrijd voor de nieuwelingen-meisjes stond er geen maat op Leonie Bentveld uit Burgum. De Friezin won met een voorsprong van bijna twee minuten.

Bij de masters van veertig jaar en ouder hadden meerdere favorieten, onder wie Erik Dekker, zich afgemeld. Maikel Govaarts uit Drunen werd de winnaar.

De strijd om de derde plaats ging tussen twee 56-jarigen, Gert Stappenbelt uit Apeldoorn en Lars Rietveld, nationaal kampioen 50-plus, uit Oudewater. Ze wisselden voortdurend van positie met Stappenbelt als winnaar. Volgens hemzelf had hij dit te danken aan een slimme bandenkeuze. Hoe dan ook, hij was zielsblij met zijn derde plaats.

Foto’s Anno Visser en WTC Woerden