Logo bzpcNa zes jaar afwezigheid organiseerde de Bodegraafse zwemvereniging BZ&PC op 15 juli 2017 voor de 15e keer de Open Water wedstrijden in de Oude Rijn. De oostkant van de brug over de…

Oude Rijn was daar een uitstekende plek voor. Grote blikvanger was Maarten van der Weijden die speciaal naar het evenement was gekomen als ambassadeur van de KWF Kankerbestrijding. De voormalig Olympisch kampioen op de lange afstand zwom zelf mee op de 5 km nadat hij eerst zelf het startschot gaf voor deze lange zwemtocht van Nieuwerbrug tot in de sluis bij de brug in het centrum van Bodegraven.

Bij de 5 km vrije slag bereikte Remco van Althuis als eerste de finish. Daarachter volgden Erno Vriens en Timo Dinkelberg met een miniem verschil. Bij de vrouwen was Leonie van Noort de snelste. In het middagprogramma won Olivier Jans met overmacht de 1000 m schoolslag. Kim de Jong was bij de meisjes zelfs de jongens op de 1000 meter vrije slag te snel af. Rozenburger Timo Dinkelberg, al 3e op de 5 km, won met overmacht de 2000 m vrije slag.