Logo Zwem en Polo Club Woerden Vorige week zijn in het 50 meter bad van zwemvereniging MNC (Merwede Nautilus Combinatie) in Dordrecht de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen gehouden.

Het is te merken dat ZPC Woerden onder het bewind van de nieuwe hoofdtrainer Rob Lina heel veel progressie heeft geboekt, want de zwemclub was maar liefst met zes zwemmers aanwezig! Voor vijf van hen was het zelfs de eerste keer dat ze op een NJK aan de start verschenen.

Als enige meisje in de ploeg startte Veerle van Munster. Lucas Pfaff (twee maal een p.r.), Ian Terlouw, Martijn de Leeuw, Wim van Duuren en Cyriel Muthert mochten de blauwwitte kleuren van de Woerdense zwemclub hoog houden. En dat deden ze met verve, hoewel het (nog) geen ereplaatsen opleverde. Dat mocht ook niet verwacht worden van deze wel zeer jongen zwemmers.

ZPC Woerden sloot zondag als ploeg af met de 4×100 meter vrije slag estafette en lieten een een fantastische tijd noteren: 3:57,02. Daarmee werden ze 12e van Nederland. Vooral Cyriel maakte als snelste Woerdenaar indruk met een splittijd van 0:57,76.

Foto: ZPC Woerden
Vier van de zes deelnemers. Op de foto ontbreken Ian Terlouw en Lucas Pfaff, omdat zij op dat moment moesten zwemmen
zpc woerden